32.408 turistes i 22% d’ocupació hotelera el primer trimestre del 2021

habitacio sb castelldefels.jpg

El primer trimestre de 2021 registra un 22% d’ocupació hotelera. La situació extraordinària de pandèmia global i les restriccions de mobilitat associades es reflecteix en la gran disminució de l’ocupació (18 punts menys respecte el primer trimestre de 2020). La valoració respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació és negativa (no arriba al 5 sobre 10 i baixa respecte les valoracions del quart trimestre).

El principal client dels establiments hotelers de la comarca en els mesos de gener, febrer i març ha estat el corporatiu (53% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha estat el mercat espanyol (78% del total).

Les principals procedències han estat: Catalunya (46,7%);  Madrid (8%);  València (7%); Andalusia (4%) i Itàlia (3%).

Els clients procedents de Catalunya (+17%), València (+3%) o País Basc (+1%) són els que més han crescut (en pes respecte el total de pernoctacions del trimestre) a la comarca respecte el mateix trimestre de l’any anterior. En canvi, el procedents d’Estats Units i Canadà (-4%), França (-4%) o  Regne Unit (-3%) són els que més han disminuït.      

La zona Nord és la que registra la major ocupació del trimestre (25,4%). La Centre registra la tarifa més elevada (43,4€). Els establiments de 1 i 2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (27%). Els de 4 estrelles són els que registren la tarifa més elevada (42,6€).

Degut a la pandèmia i a les restriccions associades, el 13% d’establiments hotelers continuen tancats.

Creix significativament el nombre d’hotels oberts a la comarca (10 hotels més respecte l’anterior trimestre). Tot i amb això, al Baix Llobregat es registren 11 establiments hotelers tancats. La zona Delta és la que concentra el major nombre d’establiments tancats (7) però la Centre és la que presenta una major proporció d’hotels tancats (el 20% del total dels seus establiments).

Podeu consultar l'apartat Observatori de Turisme del Baix Llobregat en el següent enllaç: http://turisme.elbaixllobregat.cat/observatori-de-turisme

 

 
 
Fitxers adjunts