El Centre Jujol Can Negre ofereix una nova experiència en realitat virtual augmentada

Share:

El Centre Jujol-Can Negre ha posat en servei un sistema de realitat virtual augmentada que ens permet conèixer l’edifici modernista de la mà de l’arquitecte Josep Maria Jujol i d'Engràcia Balet i Pere Negre, els propietaris que, fa gairebé un segle, li van encarregar la reforma de la masia.

Fins ara, quan es visitava Can Negre, havíem de traslladar la ment a l’època en la qual l’arquitecte Josep Maria Jujol i els propietaris de la casa van transformar la masia original en l’edifici que coneixem avui dia. Fotografies, llibres i explicacions dels guies ens ajudaven a compondre'n la imatge. Ara, però, serà molt més fàcil gràcies a una proposta que ofereix la possibilitat de viure una experiència immersiva al Centre Jujol-Can Negre.

A través de vídeos en 360 graus dels diferents espais de la casa (façana, retaule, escala, capella, carrossa, habitació dels ocellets i golfes), el visitant pot viatjar a través de l’espai i del temps, d’una manera diferent, 100% immersiva. Mitjançant uns codis QR i des del telèfon mòbil accedim al Can Negre de principis dels anys trenta del segle passat. Ens hi esperen l’arquitecte Josep Maria Jujol, acompanyat d’en Pere Negre i de l’Engràcia Balet, propietaris de l’immoble. A través de diàlegs ficcionats, aquests personatges ens fan reviure escenes del primer quart de segle XX, quan els propietaris van encarregar a l’arquitecte la remodelació de la seva casa de camp a Sant Joan Despí. Aquest recorregut virtual per Can Negre es pot seguir en cinc idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès i japonès.

La reforma de Can Negre, que es va dur a terme entre 1915 i 1930, és una de les obres més importants de l'arquitecte Josep Maria Jujol. L’arquitecte va adaptar aquesta antiga masia del segle XVII a casa d’estiueig. Com a elements principals, destaquen la gran façana decorada esgrafiats i amb una carrossa a la part central, i a l'interior, l’explosió plàstica de la capella i de l’escala.