Més de 270 mestres han descobert l’oferta de turisme escolar del Baix Llobregat

Partager:

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha posat en marxa novament les Jornades de Portes Obertes adreçades al personal educatiu dels centres escolars de Catalunya, per tal de permetre’ls descobrir en primera persona, les nombroses activitats educatives que ofereix el territori.

Els dies 7, 8 i 9 de juliol, els principals atractius culturals, patrimonials i naturals amb oferta d’activitats per a escoles van obrir les seves portes al personal educatiu, amb l’objectiu de que puguin planificar les activitats escolars per al proper curs. Durant aquests dies, les entrades i activitats van ser gratuïtes pels membres dels equips docents d’escoles i instituts, que podien anar acompanyats per la seva família (màxim un acompanyant i dos infants).

En aquest enllaç es poden consultar quines activitats van oferir tots els equipaments durant les Jornades de Portes Obertes “Descobrim el Baix Llobregat” podent escollir l'opció que més els interessava, seleccionant el nivell educatiu, la categoria i els dies disponibles.

Amb aquesta acció, que s’emmarca dins del pla de dinamització de Turisme Escolar del Baix Llobregat del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, es facilita a la comunitat educativa la possibilitat de conèixer de primera mà la gran diversitat de patrimoni i activitats que atresora la comarca especialment per als escolars de totes les edats i nivells educatius.

D’aquesta manera, aquest any més de 270 mestres i un total de 850 persones (si incloem els i les acompanyants), van poder descobrir indrets com ara el Castell de Castelldefels i Piratia, el Delta del Llobregat, el Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló, Catalunya en Miniatura a Torrelles de Llobregat, el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà de Llobregat, els Forns de Calç de Vallirana, els Museus d'Esplugues o les Coves de Montserrat a Collbató, entre molts altres.

I és que, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a l'oferta de la comarca. És per aquest motiu, que a més d'aquesta acció, l'entitat edita anualment el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat en versió online, amb més de 300 activitats per organitzar sortides escolars, esdevenint una eina clau per la dinamització de la comarca.

* Les següents imatges van ser preses en jornades de descoberta d'anys anteriors.