Els divendres... història a Begues

8B BARRACA VINYA PLA D'ARDENYA.jpg
Divendres Històra MArç.jpg
Els divendres... història a Begues
Partager:
8B BARRACA VINYA PLA D'ARDENYA.jpg
Divendres Històra MArç.jpg
Els divendres... història a Begues

Una mica més d'informació sobre la història, investigacions i pròximes xerrades que poden ser d'interès?

DIVENDRES...HISTÒRIA!

L’èxit en la investigació arqueològica obliga a actuar tant en la investigació dels jaciments arqueològics com en la difusió d’aquesta investigació. D’altra banda, quan els projectes de recerca arqueològica creixen i es fan grans també és necessari que el col·lectiu d’investigadors que hi participen i tota la munió de gent que s’aplega a l’entorn del projecte (col·laboradors, estudiants, patrocinadors...) vagin sent assabentats dels resultats de la investigació del propi projecte, per posar-se al dia, homogeneïtzar la informació de la que l’equip disposa i mirar, alhora, en quina faceta és més útil la seva col·laboració i que, aquesta a més, resulti enriquidora per als objectius del projecte. Alhora, quan els projectes es fan grans, també necessiten conèixer que està passant als projectes i als jaciments del mateix territori per tal de coordinar la investigació i mirar de trobar models i sinergies que s’adeqüin a la diferent investigació duta a terme. 

Amb aquests paràmetres com a principals objectius, des de CIPAG hem engegat un cicle anual de conferències que hem batejat amb el nom de Els Divendres...Història. El cicle s’emmarca dins del programa “Begues Arqueològic. Horitzó 30” que agrupa totes les activitats que efectua CIPAG amb subvenció municipal com a denominador comú. Aquest cicle, d’altra banda, també s’entronca amb el projecte de recerca de CIPAG “Les comunitats prehistòriques del Massís de Garraf nord”.

Els Divendres...Història pretén, alhora, apropar a estudiants, arqueòlegs, investigadors, historiadors, museus, centres d’estudis, entitats culturals, estudiosos i públic en general els problemes de la prehistòria i la història a l’entorn del massís de Garraf, aprofundint en temes concrets que aniran desgranant els investigadors que actualment estan treballant en els diferents projectes de recerca encetats al massís. Els Divendres...Història pretén ser científicament precís i divulgativa acurat.

El format del cicle serà mensual, el primer divendres de cada més, a 2/4 de 8 de la tarda, i les sessions es desenvoluparan en la sala polivalent de petit format del Petit Casal de Begues, edifici que acull a les entitats vinculades als estudis del territori, entre elles el CIPAG. El cicle es va iniciar el mes de novembre de 2016 i ininterrompudament s’ha desenvolupat durant els anys 2017 i 2018. Amb aquesta tramesa us volem apropar també el programa dels Divendres...Història per a 2019. Esperem que el pugueu gaudir!

 

Contact
Correu electrònic
cipagbegues@gmail.com
Telèfon
606805537
Nom de l'empresa organitzadora
CIPAG en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues i l'Institut de Cervesa Artesana (ICA)
Data de celebració
6 de maig
Any de celebració
2022
Horari

de 19.30 a 21 h

Població
Begues
Adreça on té lloc l'activitat
Passeig de l'Església, 2, Petit Casal de Begues
Preu

Gratuït