Aquest Nadal, proximitat i valor social

Partager:

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en el marc del projecte Xarxa de Productes de la Terra, promou una acció de col·laboració entre empreses que elaboren producte agroalimentari de proximitat i la Fundació Gaspar de Portolà que, entre moltes altres activitats, fa lots de Nadal per empreses i entitats. El resultat és un lot de Nadal amb productes de proximitat, que suposa una nova oportunitat de venda pel sector agroalimentari de la comarca a través d'una entitat del tercer sector del territori, que es dedica a  la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. 

El Baix Llobregat és una comarca diversa, també en la producció d'elaborats agroalimentaris que permeten diversificar la producció agrària i avançar en la cadena de valor del producte. La comarca sol associar-se a la producció d'horta i fruita fresca, però també s'hi fan productes de qualitat com l'oli, el vi, el cava, les conserves, els dolços, els licors, la mel o la cervesa, cadascun d'ells amb particularitats que els fan especials. Amb el projecte de la Xarxa de Productes de la Terra es contribueix a dinamitzar aquestes empreses, per afavorir el seu paper en el desenvolupament econòmic local i territorial.

Del conjunt d'empreses que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra i que elaboren producte, 7 elaboradors s'han interessat per la iniciativa i han complert els requisits  necessaris per a participar d'aquest Lot de Proximitat del Baix Llobregat en col·laboració amb la Fundació Gaspar de Portolà de Santa Coloma de Cervelló:                                                                                                                   

  • Cava Brut Nature Reserva. Montau Sadurní. Arrels Montau de Sadurní.Begues 
  • Sauvignon Blanc Can Casals. Celler Can Casals. Vi blanc sec. St. Esteve Sesrovires 
  • Cervesa Rumba - Pale Ale. Cerveses Cornelia. Cornellà de Llobregat
  • Olivada negra. Conserves  Mar-Tret. Esparraguera 
  • Mel de romaní. Mel del Pallars. Sant Feliu de Llobregat 
  • Oli Verus. SAT Oliveraires Palomar-Olesana. Olesa de Montserrat 
  • Boletes de Coco i Xocolata. Vira Brands. Martorell 

La Xarxa de Productes de la Terra compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i aquesta acció compta també amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Fitxers adjunts