Castelldefels i Gavà en el Top Ten del turisme de proximitat a Espanya

Partager:

Dos municipis del Baix Llobregat, Castelldefels i Gavà, figuren en el Top Ten de les ciutats d'Espanya on més ha crescut el nombre de visitants de només un dia, segons el informe de Kido Dynamics i recollit per la revista del sector Hosteltur.

Segons les dades d’aquesta companyia amb seu a Suïssa, Castelldefels i Gavà han crescut un 30% aquest estiu 2020 com a destí d’un dia en relació al 2019, unes xifres que reflecteixen la solidesa i la qualitat de la oferta turística d’aquests municipis i confirmen la tendència de l’estiu: el turisme de proximitat i el canvi de patró vacacional. Aquest estudi tècnic ha analitzat la mobilitat de milions de viatgers gràcies als senyals de geo-localització que envien els mòbils i sense comprometre dades personals

Concretament, a l'agost, el mes de major creixement, els visitants d’un dia o excursionistes a Castelldefels, van pujar a 563.811 persones, mentre que en el mateix mes de 2019, els visitants d'un dia van ser de 432.498. En el cas de Gavà, a l’agost, van tenir 471.679 visitants de proximitat, mentre que al 2019 van ser 362.984, un 30% més respecte a l’any anterior.

El comportament de la demanda turística aquest estiu i donades les restriccions a la mobilitat existents per la pandèmia de la Covid-19, ha trencat completament amb las pautes d’anys anteriors: els visitants venen de molt a prop i, aproximadament, 9 de cada 10 persones procedien de les comarques de Barcelona, confirmant que la tendència a curt termini és el turisme de proximitat o Km0.

Gràcies a una nova eina que permet analitzar la mobilitat de milions de viatgers mitjançant el rastreig de les senyals dels telèfons mòbils, Kido Dynamics pot veure d’una ullada els destins amb més visitants d’Espanya i els hàbits d’estades, així com les diferents categories d’usuaris d’una zona, el número de persones que passen per un municipi de forma regular, excursionistes d’un sol dia o turistes que passen entre una i tretze nits en el mateix lloc.