El Baix Llobregat ja compta amb 92 empreses i entitats distingides amb el compromís de Sostenibilitat Turística Biosphere i 110 Punts d’Informació Turística

Share:

Aquest matí 22 empreses i entitats del Baix Llobregat han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere i 20 el segell de Punt d’Informació Turística

 

Avui dilluns 13 de març, s’ha celebrat al Castell de Castelldefels l’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT) a les 42 empreses i entitats del Baix Llobregat que els han obtingut per primera vegada. A l’acte d’entrega han assistit la Presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Sra. Eva M. Martínez Morales; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, la Sra. Eva López; el Cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Sr. Xavier Font; i la Sra. Estefania Parra, membre del Consell de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat.

La distinció Compromís de Sostenibilitat Biosphere reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i que compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. Aquest any, estrenen aquesta distinció 22 empreses o entitats (públiques o privades) del Baix Llobregat, que s’hi sumen a les 70 empreses de la comarca ja distingides anteriorment, el que fa un total de 92.

D’altra banda, el segell PIT l’han aconseguit enguany 20 empreses o entitats de la comarca per primera vegada. En total ja són 110 els equipaments públics o privats que formen part del programa PIT al Baix Llobregat. Es tracta d'establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme. Totes aporten calidesa i un tracte proper i humà als visitants a molts punts de la comarca. Un servei, doncs, que a més de crear i reforçar el teixit local contribueix a donar a conèixer l’oferta turística del Baix Llobregat.

 

Dos ajuntaments i tres mercats municipals, amb distintiu Biosphere

D’entre les noves entitats distingides amb el segell Compromís de Sostenibilitat Biosphere, dos són ajuntaments -el de Cervelló, i el de Sant  Esteve Sesrovires-, que se sumen als cinc municipis que ja estaven distingits i que el renoven -els de Vallirana, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Gavà-. A aquests ajuntaments guardonats per primera vegada, s’hi sumen també, tres Mercats Municipals, tots tres a Sant Boi: el Mercat Municipal de Sant Jordi, el de la Muntanyeta i el de Torre de la Vila.

Així mateix, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat també ha renovat enguany el distintiu, en la seva aposta per un desenvolupament de l’activitat turística a la comarca a través d’una estratègia de turisme sostenible.

Les  altres empreses i entitats que han obtingut la certificació Biosphere són: Best Western Hotel Mediterráneo, Chiringuito La Xancla, Celler Ramon Canals, Cursa Pota Roja, Festival Cinema Natura de Cervelló, BTC - Business Travel Center, Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, Restaurant Mesón El Cortijo & Posa’t Morat, Pyrenees Extrem, Hostal Lami, Chiringuito Iguana Gavà, Parc Arqueològic Mines de Gavà, TG Travel, La Rústika, Restaurant L'Ou com Balla, Delta Business Center i Mamut Beach Club.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017,  en col.laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat, encarregat de la gestió i de la seva implementació a la comarca. 

 

Els nous Punts d’Informació Turística

Pel que fa als nous Punts d’Informació Turística, enguany s’hi han sumats des de biblioteques i ajuntaments, a restaurants i hotels de la comarca, entre altres. Els establiments que a partir d’ara també lluiran el segell PIT són la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera, el Gremi d'Hostaleria i Turisme Baix Llobregat Centre Nord, el Restaurant El Celler d'en Sadurní, l’Oficina de Turisme de Castelldefels platja, l’Oficina de Turisme de Castelldefels Centre Comercial Ànec Blau, el Chiringuito Ananda, el Chiringuito Tibu-Ron, el Chiringuito Chalito, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, l’Ajuntament de Cervelló, la Biblioteca Can Baró de Corbera de Llobregat, el Restaurant Can Fisa, la Pastisseria Joan d’El Papiol, el Cafè l'Artesà del Prat, Ciclistyk, el Restaurant Barbacoa Europa, l’Aqqua Restaurant, l’Hotel Ibis Molins de Rei, La Passió d'Olesa de Montserrat, i la Biblioteca Josep M. López-Picó de Vallirana.

El programa PIT es va posar en marxa l’any 2016, i està impulsat per la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais, empreses i entitats de la comarca.

 

Aquí podeu trobar més imatges de l'acte https://nuvol.elbaixllobregat.cat/index.php/s/MdKX64fC9rpqbCy