Els Punts d'Informació del Baix Llobregat visiten "L'Enrajolada" - Casa Museu Santacana a Martorell

Share:

Avui 24 de maig, els Punts d'Informació Turístics del Baix Llobregat han conegut l'Enrajolada - Casa Museu Santacana de Martorell, un dels museus més antics del nostre país, exemple del col·leccionisme del segle XIX. Els diferents elements de la col·lecció van ser instal·lats de manera que recuperessin la seva funció original: peces arquitectòniques a les façanes del jardí o a l'interior de la casa (finestres, portes, capitells, mènsules, ...), i les rajoles formant arrambadors. Els 120 elements
arquitectònics procedeixen d'una vintena d'edificis, molts de Barcelona, entre els quals destaquen els convents del Carme, Nostra Senyora
de Jerusalem, Sant Pere de les Puelles i Santa Caterina; l'església de Sant Miquel, la catedral de Barcelona, Santa Maria de Jonqueres, així com el Palau Reial Menor.

Aquestes sessions de descoberta dels principals atractius de la comarca formen part del calendari formatiu del programa PIT (Punts d'Informació Turística).

Aquest programa té com objectiu ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais, empreses i entitats de la comarca. Es tracta d'establiments (públics o privats) que tenen contacte directe amb el turista, que si bé no poden donar un servei tant complert com les oficines de turisme, però sí que exerceixen una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines.

Al Baix Llobregat 110 empreses estan certificades com a Punt d'Informació Turístic, i 6 empreses noves participen actualment en el programa per tal de distingir-se com a punt d'informació:

https://www.turismebaixllobregat.com/ca/punts-dinformacio-turistica