La Vinya

Share:

Aquest és l’exemple que som a tocar de comarques vitícoles. El Baix Llobregat té DO Penedés, DO Cava i DO Catalunya. La vinya ocupa una major extensió i es combina amb els altres elements del paisatge que ja hem comentat: boscos, conreus de secà, torrents i, ara ja amb més presència de sectors industrials.

Davant mateix tenim les Muntanyes d’Ordal amb la serra vermella de l’Altaix sobre Martorell i la serra de l’Aragall a la seva dreta, per on creuarem direcció Corbera i Cervelló.

Uns 300 m a llevant, hi ha el mas de ca n’Estella, documentada des de 1744 i dedicada actualment a la producció de vins i cava.  Durant la segona meitat del segle XIX i durant bona part del segle XX, aquesta finca fou una de les més importants del Penedès pel que fa a extensió i quantitat de raïm que hi entrava. D'aquesta època s'hi conserven una sèrie de cups antics i dues premses de caragol.

Actualment aquesta finca torna a produir comercialitzar caves.  La bodega de ca n'Estella es pot visitar i ha guanyat innombrables premis internacionals amb els seus vins i caves.

Esquitxant la comarca veïna, però també aquí al Baix Llobregat, trobem caves de tradició vinícola. Passat l’ajuntament hi havia el Celler de les Caves Roger Goulart -Antigues Caves Canals i Nubiola. 

Address

Carrer Cementiri
08635 Sant Esteve Sesrovires Barcelona
Spain

City
Sant Esteve Sesrovires