Gran èxit d'assistència al tast de productes de qualitat de la nostra comarca organitzat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Share:

El passat divendres 14 de desembre es va celebrar en el marc de la 34a Fira Avícola Raça Prat a la Masia Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, un tast de productes de qualitat de la nostra comarca.

Al tast organitzat pel Consorci de Turisme i pel Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'Ajuntament del Prat i PRODECA, S.A. - empresa pública del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat que s'encarrega de la promoció dels productes alimentaris catalans amb distintiu de qualitat -, hi van assistir experts gastronòmics, productors i tècnics del Parc Agrari del Baix Llobregat, diversos mitjans de comunicació, i pel que fa a les autoritats, Rosa Boladeras Serraviñals - presidenta del Consorci de Turisme i del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat -, Lluís Tejedor i Ballesteros - alcalde del Prat de Llobregat-, Rafael Roig i Milà - diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona - i Montserrat Gil de Bernabé - presidenta de PRODECA -.

A l'acte es va portar a terme una presentació i degustació dels productes amb distintiu de qualitat de la comarca, on la IGP (Identificació Geogràfica Protegida) del Pollastre de la Raça Prat i la carxofa, cultivada al Parc Agrari del Baix Llobregat, van ser els protagonistes. Les immillorables qualitats d'aquest singular pollastre van quedar de manifest amb la presentació de l'estudi IRTA sobre les seves característiques organolèptiques i, d'altra banda, es va fer una acurada descripció de la carxofa, que actualment es troba en tràmits per aconseguir el segell d'Indicació Geogràfica Protegida.

Chips de carxofes especiades amb anís estrellat, Crema de carxofes amb llardons de pollastre Raça Prat, Coca de pollastre rostit amb prunes, pinyons i carxofa, Ragout de pollastre Raça Prat en mar i muntanya amb escamarlans i carxofes i Tall de pollastre Raça Prat amb salsa de codony, panses i moscatell, van ser els plats sàviament preparats per alguns dels nostres més representatius restaurants, com són el Restaurant Cal Mingo de Viladecans i l'Hotel Golf Can Rafel de Cervelló, per a aquest acte. Els plats es van acompanyar dels caves Roger Goulart (Sant Esteve Sesrovires) i del vins del Celler Can Dez Mas (Esparreguera).

 

Baix Llobregat, 18 de desembre de 2007