Nova acció per a promocionar el turisme escolar

Jornada Escoles 2 juliol Baix Llobregat.jpg
Share:

Nova acció per a promocionar el turisme escolar

El passat 2 de juliol el Consorci de Turisme va organitzar el sisè viatge per donar a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, adreçat a personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província. Des del Consorci es considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a l'oferta turística de la comarca.

Aquest any novament les inscripcions van superar el màxim de places disponibles, així els 45 assistents van participar en un programa molt atractiu. La ruta va començar per Collbató a Les Coves de Montserrat amb un passeig enriquit per guies experts que, a més d'explicar les diverses característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, mostraren l'hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i explicaren les històries i llegendes que amaga aquest llegat natural de milers i milers d'anys. Seguidament, La Sargantana, una empresa que realitza guiatges tècnics per apropar tots els públics a la muntanya, va realitzar una petita mostra de les diferents activitats que organitzen per a escoles, dentre les quals trobem caminades, escalada, raquetes, etc. Un cop acabada la seva presentació, van acompanyar a tot el professorat fins al Molí de l'oli de Collbató. Per concloure la jornada, el grup va traslladar-se  al municipi d'Esplugues per visitar el museu de ceràmica Can Tinturé i els forns de la fàbrica de ceràmica "La Rajoleta". El recorregut va començar amb un reflex de la producció artesanal de la rajola de mostra i continuà a l'antiga fàbrica Pujol i Bausis, un clar exemple de l'evolució cap a la producció de ceràmica industrial. Finalment, el grup va poder conèixer tota l'oferta educativa de la comarca a través d'una presentació del Programa d'Activitats Educatives del Baix Llobregat. El servei de transport en autocar va anar a càrrec de l'empresa Avantgrup de Sant Boi de Llobregat.

L’organització d’aquesta jornada per a personal educatiu s’emmarca dins de les accions de promoció del turisme escolar. Destaquen altres accions del Consorci de Turisme com l'edició on-line del Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, una eina que conté informació de tota l’oferta d'activitats educatives que hi ha a la comarca, així com la participació a la Mostra Pedagògica i presentació del Programa d'Activitats Escolars (PAE) de Barcelona, i l'edició dels cupons amb descomptes per a famílies que també es difonen a través de les escoles.

Podeu veure en detall el programa clicant aquí.