Festa de la Cirera

Esta actividad ha expirado.

Visita nuestra web www.turismebaixllobregat.com

Comparte:

Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’Associació de Pagesos del Papiol i l’Ajuntament del municipi. Va néixer el 1983, més com a festa de la pagesia (amb caràcter de celebració) que no pas com a fira (amb finalitats més comercials i de promoció econòmica). Se celebra el primer cap de setmana de juny.

El cultiu de la cirera ha quedat integrat a la identitat del poble, ja que durant dècades ha estat molt important per a l’economia local, tot i que cada cop és més escassa.

Encara que la producció de cireres ha anat disminuint els darrers temps a causa dels canvis de l’agricultura, no es vol deixar perdre l'essència de la festa. Per això es treballa per mantenir vives les arrels de la celebració, alhora que se cerquen alternatives que garanteixin la seva continuïtat.

Així, els plans per al futur són que cada cop vagi prenent més caire de fira, sense que perdi, però els seus orígens festius; que a banda de la cirera, també es promocionin altres productes de la terra, sobretot gastronòmics, de qualitat, autòctons, de quilòmetre zero i d’elaboració pròpia; impulsar altres activitats econòmiques locals, com la restauració i el comerç; o aconseguir la implicació de nous agents, com les grans empreses del municipi (i afegir-la a l'actual col·laboració d’empreses més petites i entitats locals).

Fitxers adjunts
Contacto
Nombre de la empresa organizadora
Ajuntament del Papiol
Fecha de celebración
3 i 4 de juny
Año de celebración
2023
Población
El Papiol
Dirección donde tiene lugar la actividad
El Papiol - 08754