Vídeo càpsules per promocionar la campanya Cireres del Baix, fes-les teves!

Comparte:
El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consorci de Turisme, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Xarxa de Productes de la Terra, han posat en marxa una original campanya promocional sobre les cireres que es produeixen al Baix Llobregat, Cireres del Baix, fes-les teves!. Es tracta de cinc vídeo càpsules on coneixerem un productor representatiu de cada municipi cireraire els quals ens parlaran dels orígens, la qualitat i la importància d’aquest cultiu a la comarca.  
 
Els mes de maig és l’inici de la temporada de consum de cireres a la comarca del Baix Llobregat i això ens permet fer un consum de proximitat i gaudir d’aquesta fruita tant llaminera i amb tants valors nutricionals, durant dos mesos,  fins a finals de juny o primers de juliol aproximadament.
 
A partir del 13 de maig i fins la primera setmana de juny s’aniran publicant un seguit de vídeos divulgatius que recullen diferents aspectes relacionats amb aquest producte tant preuat pels consumidors i amb un fort vincle en aquest territori.
 
El recorregut que comença a Santa Coloma de Cervelló, ens presenta al pagès, Josep Pascual qui ens explica els motius de la introducció d’aquest cultiu a la comarca i com ha arribat a esdevenir identitari.  
 
La segona parada és a Torrelles de Llobregat on l’Oriol Font és l’encarregat de parlar sobre les diferents varietats de cirera que es cullen al llarg de tota la temporada.  
 
Per parlar de les condicions favorables, que les terres i el clima del Baix Llobregat ofereixen pel cultiu dels cirerers, hem anat a Sant Climent de Llobregat a conèixer al Pere Millat.
 
La quarta parada ha estat a Begues on el pagès Josep Montmany destaca la importància de la sostenibilitat a l’hora de cultivar.
 
Finalment i per concloure el cicle productiu de la cirera cal parlar de la comercialització, i és en Ramón Figueras qui des d’El Papiol, ens explica les avantatges de consumir cireres de proximitat ja que ens permet gaudir al màxim de la seva qualitat i sabors, directament del productor. El darrer vídeo a mode de resum de tots els anteriors es podrà veure a partir del divendres 5 de juny. 
 
Paral·lelament, en l’Especial Cirera de la guia d’oci del Consorci de Turisme (https://turisme.elbaixllobregat.cat/especial-cireres), trobareu tota mena d’activitats i receptes vinculades a aquest producte que ens aporta tant.
 
Enllaç vídeo Santa Coloma de Cervelló, Josep Pascual, Cultura i Identitat:  https://www.youtube.com/watch?v=EX80l_seEbg
Enllaç vídeo Torrelles de Llobregat, Oriol Font, Qualitat i Temporalitat: https://www.youtube.com/watch?v=D1n4ZOlxbwg
Enllaç vídeo Sant Climent de Llobregat. Pere Millart, Territori:  https://www.youtube.com/watch?v=FMdqOrdUrH0
 
Per a més informació podeu consultar les Xarxes Socials:
@ParcAgrariBaix
#CireresdelBaix #ProducteFresc #ParcAgrariBaixLlobregat #productesdelaterra #productesdeproximitat