L’actuació Set Balcons de Montserrat és un projecte que forma part del Pla de desenvolupament turístic de la zona nord de la comarca, impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i que compta amb la col·laboració tant dels municipis implicats, com el suport dels Plans de Foment Territorial del Turisme, ajut atorgat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. Els Set Balcons de Montserrat ofereixen una nova perspectiva per veure i viure la muntanya de Montserrat i fer-ho des d'un altre punt de vista. Però també donen la possibilitat de gaudir de moltes de les activitats que Montserrat ha sabut aglutinar: senderisme, excursionisme, ciclisme o turisme familiar.

Descobreix totes les propostes de la Zona Nord del Baix Llobregat aquí.

Image

Balcó d'Abrera

El balcó d’Abrera forma part del conjunt del recinte del Castell de Voltrera, unes restes arqueològiques catalogades com a bé cultural d’interès nacional (BCIN). 

El Balcó de Montserrat d’Abrera es complementa amb una barana/mirador amb elements direccionals que serveixen per identificar els principals punts d’interès de la zona i unes fites interpretatives que identifiquen les parts més rellevants del castell.

A més de les actuacions realitzades, ara s’inicien les tasques d’investigació arqueològica per part de la Universitat de Barcelona que ha de permetre conèixer encara més aquest patrimoni únic.

Consulteu els horaris de visita aquí.

Image

Balcons de Castellví de Rosanes

En aquesta població, s'han ubicat dos balcons, un al nucli antic de Castellví de Rosanes (a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat), i l’altre, a la finca de bosc municipal, a la qual s’accedeix des de la plaça del Roure. Les dues infraestructures castellvinenques tenen forma de “voladís”, és a dir, sobresurten del terreny per oferir una vista singular.

Des del primer es pot contemplar tant la muntanya de Montserrat com d’altres punts de la serralada prelitoral i de la serra del Cadí, que es deixa veure els dies clars al fons de la vall del Llobregat, sobretot els mesos de tardor i hivern. I des del segon, es pot gaudir d’unes espectaculars vistes de Montserrat des del vessant nord-oest de la finca municipal.

Image

Balcó de Collbató

La infraestructura ubicada a l’escala de la muntanya permetrà als visitants gaudir d’unes espectaculars i noves perspectives de la muntanya màgica.  A més les persones que el visitin hi trobaran un banc en forma de tecla d’orgue. Cal destacar que des del mirador surt una ruta circular que porta, a través del Turó del Castell, fins al Forn de Calç i al nucli medieval. 

Image

Balcó d'Esparreguera

El mirador d’Esparreguera estarà ubicat al barri de Mas d’en Gall, al carrer de Can Fosalba, un punt amb bons accessos i una excel·lent vista panoràmica sobre el massís de Montserrat. Aquesta zona s’integra, a més, dins de la ruta natural d’Esparreguera i s’enllaça amb l’eix de Ponent, tram Montserrat-Corbera, de la xarxa de senders del Baix Llobregat. Així mateix, la ruta natural d’Esparreguera enllaça amb el GR 6.1, tram Esparreguera-Collbató-Montserrat. 

Image

Balcó de Martorell 

Es troba a l’extrem nord d’un turó de la Serra de les Torretes, a uns 350 metres del nucli urbà, concretament a la Torre Griminella. És un element protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Trobareu una passera longitudinal a la vessant oest de la torre, que finalitza en un petit espai mirador a la vessant nord. A més, s’han fet treballs de recuperació de l’entorn natural i s’han millorat els camins.

Image

Balcó d'Olesa de Montserrat

El mirador al Coll de Les Espases,  està integrat en el paisatge i permet observar la fauna i la flora del territori i unes vistes panoràmiques privilegiades a Montserrat.

L’Ajuntament d’Olesa ha complementat aquesta instal·lació amb diferents monòlits informatius instal·lats en el recorregut que puja al Mirador. D’aquesta manera, podreu trobar diferents punts d’observació per descobrir els valors del patrimoni natural i cultural més destacable del municipi, com ara les seves oliveres o el riu Llobregat.

Image

Balcó de Sant Esteve Sesrovires

Al parc d’A Migdia de Ca n’Amat s’hi han instal·lat dues cadires gegants de 3 metres d’alçada, una orientada a Montserrat i l’altre que ofereix una panoràmica del poble. Les cadires tenen una estructura metàl·lica i acabats de fusta.

Notes de premsa

Amb el suport de: