Imagen

BenvinGUST al Baix Llobregat, el nou programa de TV que ens fa “descobrir i tastar” la comarca


La riquesa culinària i gastronòmica del Baix Llobregat, així com els principals punts turístics de la comarca, són els grans protagonistes de la nova sèrie de televisió BenvinGUST al Baix Llobregat emesa per ETV Televisió del Llobregat.

Impulsada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consorci de Turisme amb el suport de la Diputació de Barcelona, i conduïda pel comunicador i actor Jordi LP, aquesta primera sèrie recorre 13 municipis de la comarca a través de la cuina i dels plats que xefs del col·lectiu Sabors de l'Horta elaboren amb els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Ells i elles ens endinsen en els sabors i en les textures de la cuina que professen als seus establiments, representants fidels de la cultura gastronòmica de la comarca.

A més, en cadascun dels episodis, un ambaixador o ambaixadora -personatges de la vida pública i cultural de cada vil·la-, ens fan descobrir alguns indrets turístics imprescindibles per a conèixer la bellesa natural, cultural i històrica del Baix Llobregat.

Imagen

Castelldefels

Situada entre la mar mediterrània i el massís del Garraf, Castelldefels disposa d’òptimes comunicacions amb l’aeroport, el port i la ciutat de Barcelona. A més dels atractius derivats dels seus 6 quilòmetres de platja, hi trobem el Canal Olímpic, equipament idoni per als amants dels esports nàutics.

Entre el seu ric patrimoni cal destacar el castell del XVII, l’església romànica - amb restes d’un poblat iber a l’interior -, i les torres de guaita, llegat de l’època dels pirates (XVII).

Els restaurants de Castelldefels adherits al Col·lectiu Sabors de l'Horta són: Can Massís, Casanova Beach Club, Embarcadero y Unlugar.

Veure capítol

Imagen

Collbató

Collbató ha estat històricament porta d’entrada al massís de Montserrat, els tresors naturals del qual es troben al seu abast: la cova del Salnitre, les profundes canals, les roques de formes fantàstiques, el vol dels ocells, els boscos d’alzina i roure... Tot un parc natural a tocar del poble.

Les petjades de la història han deixat la seva empremta: civilitzacions neolítiques, el castell i el nucli medievals, l’arquitectura popular i l’art modernista. Alhora, la cultura popular està impregnada d’un món màgic de llegendes, rondalles i éssers fabulosos acompanyant la descoberta de la muntanya de Montserrat.

El restaurant de Collbató adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és Can Llates.

Veure capítol

Imagen

Cornellà de Llobregat

El patrimoni històric està protagonitzat pel Palau de Can Mercader, a dins del magnífic parc del mateix nom, per diferents construccions d’època modernista -com l’edifici de les Aïgues, actualment Museu Agbar- o el castell del Borni entre d’altres.

Les instal·lacions de la Fira acullen nombroses fires temàtiques tot l’any. I l’Auditori, al seu costat, importants escenificacions teatrals. En aquest sentit escenogràfic, Cornellà és internacionalment coneguda pel seu Festival de Pallassos.

El restaurant de Cornellà de Llobregat adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és Plats.

Veure capítol

Imagen

El Prat de Llobregat

El Prat sorprèn al visitant amb la seva valuosa biodiversitat. Els darrers 8 km del riu transcorren pel municipi i ens regalen espais de lleure i gaudi de la natura com els Espais Naturals del Delta del Llobregat. 

La Casa Gomis i el Semàfor són altres atractius del municipi. Destaca per la seva àmplia oferta gastronòmica basada en el producte local, com la Carxofa Prat i el pollastre Pota Blava (reconegut pel segell d’Indicació Geogràfica Protegida) i els productes de temporada del Parc Agrari.

Els restaurants de El Prat de Llobregat adherits al Col·lectiu Sabors de l'Horta són: Celler All i Oli, Cèntric Gastro, El Regust, La Masia Emilio Sánchez Academy, Mesón El Cortijo i Posa't Morat, Rústic, Simfonia y Viva

Veure capítol

Imagen

Esplugues de Llobregat

L’antiga fàbrica Pujol i Bausis, coneguda com la Rajoleta, va ser un dels principals centres productors de ceràmica arquitectònica del modernisme i el noucentisme. 

Al costat s’hi troba el Museu de Can Tinturé, seu de la col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel.

Tots dos equipaments es troben al bell mig del centre històric de la població, un seguit de carrers amb encant, com ara el de l’Església, el de Montserrat o, ben a prop, el parc dels Torrents.

Els restaurant d'Esplugues de Llobregat adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és 33rd Gastro Bar

Veure capítol

Imagen

Gavà

Gavà ofereix al visitant múltiples atractius: un front marítim de 4 quilòmetres de llarg, amb una pineda de 400 metres d’amplada i un sistema dunar únics, el Parc Natural del Garraf i un terme municipal ple de racons per gaudir de la història i la cultura.

El seu patrimoni arqueològic és de primera magnitud, destacant les mines prehistòriques -les més antigues d’Europa- i la popular Venus de Gavà -amb 5.800 anys d’antiguitat.

A més, Gavà es caracteritza per ser una ciutat amb una important activitat cultural, esportiva i associativa que ha sabut recuperar i consolidar les festes més tradicionals amb nous i innovadors programes i esdeveniments.

Els restaurants de Gavà adherits al Col·lectiu Sabors de l'Horta són: Anhel Restaurant, Ermita de BruguésMajor Trenta-sis i Tasta'mm Gourmet Burguer&Gin.

Veure capítol

Imagen

Martorell

Martorell presenta un important patrimoni històrico-artístic de quasi tots els períodes històrics: l’emblemàtic Pont del Diable d’època romana; el castell de Rosanes, San Genís de Rocafort, i la capella de Sant Joan són medievals; el pati de Santa Llúcia i la portada de Santa Maria, renaixentistes; l’antic convent dels caputxins, el Seny de les Hores i la caserna de cavalleria del XVII i el XVIII; del XIX hi trobem nombroses cases amb façanes esgrafiades pel casc antic.

El Museu l’Enrajolada-Santacana i el municipal Vicenç Ros tenen importants col·leccions ceràmiques. La visita es completa amb els molins fariner i paperer i la colònia de Can Bros, testimoni de l’època industrial.

El restaurant de Martorell adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és Les Vinyes

Veure capítol

Imagen

Molins de Rei

Coneguda arreu per la Fira de la Candelera, Molins té un 65% de sòl forestal, oferint un gran nombre d’itineraris en plena natura que es combinen amb el castell Ciuró, l’ermita de Sant Pere Romaní o Can Santoi, entre d’altres.

A més, disposa d’un important patrimoni arquitectònic d’estils i èpoques diferents en ple nucli urbà: el palau de Requesens, Ca n’Ametller, el Molí o l’edifici de la Federació Obrera en són algunes mostres.

El restaurant de Molins de Rei adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és L'Àpat.

Veure capítol

Imagen

Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca és un municipi on es poden trobar, dins la seva dinàmica de ciutat emergent, petits espais i racons de gran valor turístic i arquitectònic.

El campanar del segle XVIII de l’església és el monument més emblemàtic de la ciutat, però també es pot gaudir de l’estil modernista de la casa Pedemonte, d’alguns portals i carrers del nucli antic i de la masia de Can Preses.

Els moderns parcs situats a tots els barris de la ciutat i l’espai natural i esportiu de Can Salvi, són bons exemples d’una ciutat rica i variada en colors i indrets interessants per visitar.

El restaurant de Sant Andreu de la Barca adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és El Palau Vell.

Veure capítol

Imagen

Sant Boi de Llobregat

A Sant Boi trobem una rica història i un nucli antic ple d’espais per descobrir: les termes romanes, el museu Can Torrents, la masia Can Barraquer o el barroc de l’església de Sant Baldiri. També d’interès són la rehabilitada fàbrica modernista de Can Masallera o l’Hospital Psiquiàtric, del XIX.

És, alhora, porta d’itineraris cap al delta del Llobregat i les muntanyes de Sant Ramon -amb excel·lents vistes- el Montbaig, el Montpedròs, del Güell, l’Ordal i el Garraf.

La Fira de la Puríssima és l’aparador festiu del municipi, i la diada de l’Onze de Setembre i el Festival Altaveu, amb artistes de renom internacional, destacats elements del calendari de celebracions.

Els restaurants de Sant Boi de Llobregat adherits al Col·lectiu Sabors de l'Horta són: Blanc & Negre, Cal Vitus, Diversus - El Restaurant de Dalt, El Pou de la Beleta i Marimorena

Veure capítol

Imagen

Sant Joan Despí

El nom de Jujol, un dels creadors més importants del modernisme, està estretament vinculat a Sant Joan Despí, municipi del qual en fou arquitecte municipal. Deixeble i col·laborador de Gaudí, va donar forma a móns màgics, amb la seva fascinant habilitat convertir espai i matèria en una realitat fascinant. Finestres, tribunes o cobertes es transformen, en les seves mans, en representacions simbòliques com ara un núvol, un bolet o un ou.

Un itinerari permet contemplar la seva obra al municipi, incloent-hi una visita guiada a Can Negre, la Torre de la Creu, la Torre Jujol i la Casa Cebrià Camprubí, entre d'altres.

El restaurant de Sant Joan Despí adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és Follia.

Veure capítol

Imagen

Sant Just Desvern

Integrat en la serralada de Collserola, Sant Just destaca per les seves àmplies zones enjardinades i la tipologia urbana i arquitectònica, conservant emblemàtiques masies i edificis modernistes.

La història antiga està representada pels conjunts arqueològics de la penya del Moro i el molí fariner (tots dos visitables).

De gran interès és la masia de Can Ginestar, una masia d’estil modernista, i també punt de referència l’arquitectura del Walden-7.

El restaurant de Sant Just Desvern adherit al Col·lectiu Sabors de l'Horta és El Mirador de Sant Just.

Veure capítol

Imagen

Viladecans

Si ets de natura, recorre els senders des del punt més alt, la serra de Montbaig, fins a peu de mar, a tocar de l’espai natural del Remolar-Filipines. Tenim quilòmetres de platges, verges i familiars. I si ets més de compres i oci, res millor que fer un volt pels eixos comercials de la ciutat, amb comerços de tota la vida, i arrodonir la jornada als centres comercials Viladecans The Style Outlets i Vilamarina.

Viatja en el temps amb les visites guiades al Museu de Viladecans, Ca n’Amat, l’ermita de Sales i altres monuments històrics o passejant pel Mercat Medieval. O acompanya’ns a espais màgics amb la programació d’Atrium Viladecans, el Festival Al Carrer o les festes majors.

Els restaurants de Viladecans adherits al Col·lectiu Sabors de l'Horta són: Cal Mingo i Can Martí.

Veure capítol

68 empresas distinguidas en el Baix Llobregat